Flera fall av misshandel och hot

Polisen har under det senaste dygnet fått in flera larm om män som misshandlar eller hotar kvinnor.

Vid artontiden igår grep de en man i femtioårs åldern, som misshandlat sin sambo i Tierp.
SOS-alarm kunde höra hur misshandeln pågick när de fick in larmsamtalet och när polisen kom till platsen pågick den fortfarande. Kvinnan kördes till akuten med skador i ansiktet.

Tidigare på eftermiddagen åkte polisen på ett larm i Enköping, där en kvinna misshandlats vid ett flertal tillfällen, gärningsmannen hade dock hunnit lämna platsen och är nu anhållen i sin utevaro.

Vid ett-tiden i natt så omhändertogs en man i Uppsala, efter att han ska ha stått och slagit på balkongen till sin exfrus lägenhet.

Tidigare i år startade Polisen initiativet Huskurage som uppmuntrar grannar som hör bråk eller misstänker misshandel att knacka på eller ringa på dörren, i syfte att förhindra våld i nära relationer.

– Precis som vid olyckor ska du larma först. Om du sedan tycker att du själv kan ingripa på något sätt så kan du självklart göra det, säger Lisa Sannervik vid Uppsalapolisen till nyhetsbyrån TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".