Parkeringsvakt (arkivbild). Foto: Jurek Holzer/TT
Parkeringsvakt (arkivbild). Foto: Jurek Holzer/TT

Överfull parkering stressar pendlare i Bålsta

"Här får man nog inte stå"
1:43 min

I Bålsta är ett problem för arbetspendlarna att bilparkeringen vid järnvägsstationen är överfull. Det är så ont om plats att bilister felparkerar - i desperation över att inte komma med tåget.

Pendlaren Carina Sverndal har ställt sin bil i en trädplantering.

--Om man får stå så här? Näää, det tror jag inte. Men när man är stressad på morgonen så blir det att man gör sådana här parkeringar. Vad gör man?

Carina Sverndal är inte den enda som verkat ställa sin bil lite hur som helst för att hinna med tåget. Flera bilar står i gången mellan parkeringsrutorna och en svart bil har svängt upp på de platser som är reserverade för räddningstjänsten. Pendlare jag möter berättar om en kaotisk situation när bilisterna cirklar runt i jakt på en lucka.

Gatuchefen Håbo kommun Ulla Lindroth Andersson säger att kommunen har utökat platserna och att det finns andra platser längre bort, menon erkänner att det här inte räcker för att komma tillrätta med parkeringsbekymret. Hon säger att det finns planer på ett nytt parkeringshus vid Bålsta station.

– Vi har verkligen tagit till oss att det behövs platser för pendlare.

Kommunen räknar med att det nya parkeringshuset med drygt 800 platser ska börja byggas 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".