Nio till sjukhus efter krock på E4

Flera personer har fått föras till sjukhus i samband med flera olyckor på E4 i höjd med Tierp. Den första olyckan inträffade vid 11-tiden och ska ha involverat upp till sju bilar.

Enligt räddningstjänsten ska sammanlagt nio personer ha förts till sjukhus, tre av dem fördes till Akademiska med ambulans och resten fick uppsöka sjukhuset i Tierp. Hur svårt skadade de är vet man inte i nuläget.

Efter olyckan var det helt stopp i trafiken i södergående körfält med långa köer som följd. Det ska ha varit mycket halt på platsen.

Vid 14-tiden på söndagen arbetade polisen ortfarande på platsen, flera olyckor verkar ha uppstått i efterdyningarna av den första större olyckan.

Enligt Trafikverket ska dock det största arbetet med bärgande av bilar ha varit uppklarat strax efter klockan 14. Trafiken började därefter rulla på något bättre, om än långsamt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".