Växjö IBK (Vipers) firar mål mot Granlo. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio

Storvreta förlorade jämn match

"Vi hade gyllene tillfälle att avgöra men misslyckades"
2:03 min

Det blev rejält dramatiskt när Växjö Vipers vann mot Storvreta i Superligan i innebandy. Två mål på sexton sekunder i slutet av matchen vände Växjös underläge till seger med 7-6.

Matchen började bra för Storvreta. Det bollsäkra Uppsalalaget gick ifrån till en ledning med 3-0 i inledningen av första perioden. Det fanns faktiskt stunder där hemmalaget inte fick låna bollen. Men Vipers skulle få kontakt efter att både André Andersson och Marcus Johansson reducerat innan pausvilan.

Även i inledningen av andra perioden så höll Storvreta bollen säkert inom laget. Lite för säkert skulle det visa sig. Växjö var blixtsnabba i sina kontringar och när Rickard Hessmer gjorde 3-3 verkade det som att hemmalaget fått ett grepp om matchen. Men Storvreta visade vilken klass det finns i laget. Knappt tre minuter senare hade laget skaffat sig en ledning med två mål igen. Blytungt för Växjö!

Men Vipers skulle resa sig igen. Inledningen på slutperioden bjöd på tre mål. Två för hemmalaget (Eric Roos och Valdemar Ahlroth) och ett för Storvreta. 5-6 alltså, en ställning som höll sig en bra bit in på den tredje perioden. Trots att Storvreta tvingades spela med två man mindre i en halvminut och trots att Växjö därefter också drog på sig en utvisning.

Men kvitteringen skulle komma och det när den var som mest oväntad. Med knappt tre minuter kvar att spela tappade Storvreta bollen på Växjös planhalva och hemmalaget högg direkt. Ludwig Persson fick chansen och han la retfullt in bollen mellan benen på annars storspelande målvakten Viktor Klintsten. Var hemmalaget på väg mot sin tionde oavgjorda match den här säsongen? Nej, Storvreta var lite väl sugna på segern och det fick laget att tappa bollen ännu en gång i ett dåligt läge. På bara sexton sekunder hade Vipers nu gjort två mål och Marcus Johanssons 7-6 kom att bli slutresultatet. Även om det ska sägas att Storvreta hade ett par bra lägen att kvittera på slutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".