Arkivbild: Polisen använde sig av helikopter i sökandet efter 18-åringen. Foto: Wenda Hajo/Sveriges Radio
Arkivbild: Polisen använde sig av helikopter i sökandet efter 18-åringen. Foto: Wenda Hajo/Sveriges Radio

Utökat sökande efter 18-åring försvunnen i Skutskär

"Kustbevakningen har utökat sökområdet till att gälla även Dalälven"
0:40 min

Sökandet efter den försvunne 18-åringen i Skutskär fortsätter. Kustbevakningen under den gångna helgen utökat sökandet till områden kring Dalälven. Just nu söker även ett privat företag med undervattenskameror i vattnen runt Skutskär.

Än så länge har inget nytt uppkommit i letandet efter 18-åringen, som försvann för nästan precis en månad sedan i Skutskär. Natten till den sjunde december.

Polisens arbete ju nu utgår ifrån att behandla och värdera de tips som inkommer. Men under den gångna helgen efter nyåret utökade Kustbevakningen området för sökandet, man letar nu också i områden kring Dalälven.

– Arbetet fortskrider och polisen behandlar de tips och den information som kommer in. Det finns också ett privat företag som jobbar aktivt, inte på uppdrag av polisen, med att undersöka områdena med undervattenskamera, säger Torbjörn Dankel gruppchef hos polisen i Tierp-Älvkarleby.

Torbjörn Dankel berättar också att Kustbevakningen under den gångna helgen utökat sökområdet till att även omfatta områden kring Dalälven.

Fredrik Björkman
fredrik.bjorkman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".