Johan Thulin och Claes-Håkan Sandberg. Foto: Ulla de Verdier/SR.
Johan Thulin och Claes-Håkan Sandberg. Foto: Ulla de Verdier/SR.

Sirius Bandy får extrahjälp från sponsorer för att klara ekonomin

"Vi sitter som i ett jävla järngrepp"
2:11 min

Intresset att hjälpa Sirius bandy ur deras ekonomiska nödsituation är stort, men sponsorer ställer också krav och ekonomin är i dag långt ifrån räddad.

– Vi sitter som i ett jävla järngrepp. Det här måste komma ut. Om inte vi får den här hjälpen, då är det slut på bandyn, då är det slut på elitseriebandyn, säger Peter Levin som sitter i Sirius bandys marknadsgrupp.

– Nu går vi in extraordinärt, för nu är det kris, säger Johan Thulin på Relita som är marknadsansvarig där.

Hur mycket mer kan ni betala nu, i den här nödsituationen?

– Det har vi inte satt någon exakt siffra på, utan vi kommer att göra en modell som bygger på att beroende på vad Sirius uppfyller, så betalar vi mer eller mindre. Det beror på om de klarar av.... Först var det lönerna, sedan gäller det att klara elitserielicensen och sedan vad de kan hjälpa oss tillsammans, så vi får ett bra upplägg.

Hittills har Sirius bandy fått in 600 000, men det fattas fortfarande 900 000. Det är pengar som måste ha kommit in före april, för att de inte ska mista elitlicensen.

Hur viktiga är Sirius bandy för Uppsala?

– Jätteviktigt. Sirius kan sätta Uppsala på kartan, det har de gjort förr.

Vad har ni som företag att vinna på att sponsra dem?

– Det är två saker tycker jag. Dels vill vi ju synas, med vårt varumärke, det är inget att sticka under stolen med. Dels vill vi ge tillbaka något till stan, och då är sport och idrott något som är bra.

Claes-Håkan Sandberg, ordförande för Sirius bandy, det här upplägget med Relita, att ni får mer ju mer ni lyckas med, hur långt räcker det?

– Det kan räcka väldigt långt. I de diskussioner vi fört hittills känner vi på Sirius oss väldigt nöjda med Relitas positiva syn till det, säger Claes-Håkan Sandberg.

Kan det vara räddningen till och med?

– Det är fel att säga i dagsläget, vi behöver fler som vi får pengar ifrån. Känslan hos mig är ändå optimism.

Peter Levin låter mer bekymrad.

– Jag har två känslor: hopp och förtvivlan, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".