Almtunas hockeyherrar. Foto: Per-Henrik Johansson / Sveriges Radio
Foto: Per-Henrik Johansson/Sveriges Radio

"Honken" kan vara på väg att lämna Almtuna

Almtunas sportchef: Vi har en stor och bred trupp
0:43 min

Almtunas målvakt Johan "Honken" Holmqvist vara nästa spelare som lämnar laget, enligt Aftonbladet. Uppsalaklubben måste sälja två spelare för att klara sin ekonomi.

Aftonbladet skriver i dag att "Honkens" gamla klubb Brynäs är intresserade av att få tillbaka honom till Gävle.

Nyligen blev det klart att Tobias Hage, forward, lämnar Almtuna för Djurgården. Almtuna säger att de måste sälja två spelare för att få in pengar - och minska lönekostnaderna - för att kunna klara sig ekonomiskt.

Almtunas sportchef Björn Danielsson säger att de ska klara av att vara bland de åtta lag i allsvenskan som tar sig vidare till play-off, om de spelare som blir kvar kan spela:

– Vi har en stor och bred trupp. Vi går stenhårt för att komma topp-åtta. Vissa matcher har vi spelat med 7-10 man borta i skador och annat. Skulle vi få tillbaks en hyffsat skadefri trupp och göra oss av med två eller tre spelare så ska vi kunna klara det helt okey, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".