Bandyspelare i kamp om bollen. Foto: Ulf Palm/TT
Foto: Ulf Palm/TT

822 på plats när Sirius bandy föll tungt

Sirius lagkapten: Folk ska ha ett stort tack
1:54 min

Det går dåligt för Sirius både på och utanför planen i bandyns elitserie. 822 åskådare dök upp för att stötta den skuldtyngda klubben, men gästerna Västerås SK spelade hem poängen med 8-3.

Även spelare och funktionärer valde att betala inträde för att dra sitt strå till stacken. Förlusten till trots så tror inte lagkapten Joel Wigren att den dåliga ekonomin påverkade spelet.

– Ekonomin är inget man åker och tänker på under match. Det är klart att det är jobbigt före och efter match. Jag tror inte vi spelare påverkas så mycket som folk runtomkring tror, säger Sirius lagkapten Joel Wigren.

I publiken finns det funderingar kring vad som hänt med klubbens ekonomi.

– Jag tycker det är lite underligt att det sluppit iväg så pass mycket. Utan veta allting så lägger man ett svart öga till styrelsen, hur det har sjunkit så här långt, säger en man.

En annan åskådare berömmer spelarnas initiativ att själva betala inträdet till matchen.

– Det är en fin gest. Det visar att de ställer upp och ser allvaret. Det är det som är fint med en sådan här förening, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".