Möjligt att besöka kyrkorna i Knivsta även under söndagen

"Både före och efter gudstjänsterna så finns präster närvarande"
1:13 min

Efter att det i fredags blev känt att en anställd på en förskola i Knivsta anhållits misstänkt för grov våldtäkt mot barn så höll ju kyrkan öppet under kvällen för den som ville komma dit. Även i dag är det möjligt för den som vill att besöka kyrkorna runt om i kommunen.

– Kyrkan har ju i alla tider varit en plats där präster och diakoner möter människor, både i glädje och sorg. Det är klart att i en sådan här situation finns ju den delen och den möjligheten kvar, säger Anders Johansson som är kyrkoherde i Knivsta.

Vilka behov tror du människor kan ha i en sådan här situation?

– De drabbade är ju inne i en stark krisreaktion. Sedan de föräldrar och anhöriga som kan vara rädda för att deras barn kanske inte är drabbade, men påverkade, det är en annan typ av stark reaktionsgrupp kan jag tänka mig. En sådan här händelse sprider ju ringar på vattnet på olika sätt.

På vilket sätt finns ni tillgängliga nu under söndagen?

– Vi har ju alltid våra gudstjänster i gång och det står utannonserade. Och både före och efter så finns det präster närvarande. Då och då händer det att människor kommer så och vet att vi finns om man har hamnat i en livskris eller så, så det är inte någon ovanlig händelse för oss att hantera. Därför man vet att kyrkan är öppen, säger Anders Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".