Niklas Eriksson, Almtunas tränare. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Niklas Eriksson, Almtunas tränare. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Hockeyallsvenskan

Almtunas kris: Inga fler spelarförsäljningar väntar

Almtunas tränare om akuta läget: Ingen stor överraskning
11 min

Almtuna tvingas till rekonstruktion på grund av den ekonomiska kris man befinner sig i. Men de spelare som laget har nu är de som gäller säsongen ut, är beskedet från styrelsen.

Nu har man lämnat in en begäran om rekonstruktion till Uppsala tingsrätt på grund av det konkurshot som hänger över hockeyallsvenska laget Almtuna, och en så kallad rekonstruktör är utsedd. Det blev känt under ett sponsorsmöte under tisdagskvällen. Han väntas få tre månader på sig att hjälpa klubben på fötter.

Almtuna hockey kommer de kommande åren, i väntan på en ny arena, att lägga sin budget på en lägre nivå. Det är en lärdom som klubben dragit av sin ekonomiska kris, det sa klubbens ordförande Roger Lodén vid en pressträff under förmiddagen.

– I och med att vi inte vet när det kommer att stå en nya arena på plats så kommer vi nu göra ett stort omtag. Vi kommer se till att säkerställa föreningens fortlevnad, bygga ifrån grunden med ungdom, juniorverksamhet, skola. Sedan när det gäller seniornivån så får vi lägga oss på den sportsliga nivå som våra medel klarar av, säger Roger Lodén.

Sportsligt har klubben tvingats sälja två spelare Tobias Hage till Djurgården, och Johan Holmqvist till Brynäs.  Men det ska räcka, det är beskedet som styrelsen har gett A-lagets tränare Niklas Eriksson.

– Spelarna som finns nu i truppen stannar. Det beskedet kunde vi ge truppen igår, efter att ha fått veta det från styrelsen, säger Almtunas tränare Niklas Eriksson om läget och fortsätter:

– Det är aldrig roligt. Jag har vetat om det ekonomiska läget hela säsongen, så det är ingen stor överraskning. Sedan vet man som tränare inte exakt hur illa det är. Den informationen ska vi inte ha heller. Vi ska fokusera på det sportsliga. Det här är inget som spelarna ska tänka på på isen, säger tränaren Niklas Eriksson.

Men det måste väl ändå påverka dig?

– Vi har väldigt liten budget, och har inte alls de ekonomiska ramarna som andra klubbarna har. Det vet man när kliver in i Almtuna. Vi satsar på lokala spelare, och har ett annat sätt att jobba, säger Niklas Eriksson.

När du tog dig an uppgiften som Almtunas tränare, visste du att det kunde gå så här långt?

– Det kan jag inte säga att jag visste, då hade man väl aldrig hoppat på jobbet. Jag tycker vi har utvecklats sportsligt sedan jag kom hit, sedan måste föreningens utveckling och lagets utveckling gå hand i hand, säger han.

2,5-3 miljoner kronor saknas fortfarande trots att klubben släppt de två spelarna.

Ikväll spelar Almtuna borta mot Karlskoga, en match som P4 sänder i sin helhet på webben från klockan 19.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".