Korv med ost i ett resept från Veckorevyn nr 5 1960. Foto: Mona Wahlund
Korv med ost i ett recept från Veckorevyn nr 5 1960. Sigvard Bernadottes virrvarr-mönster lanserades 1959. Foto: Mona Wahlund

En klassiker från 1960-talet lagas i köket

Christina, P4 morgons matinspiratör, lagar falukorv med ost i ugn! 

Ugnsstekt falukorv med fänkål, äpple och pepparrot


Skiva falukorv i centimetertjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Lägg tunt skivad fänkål samt en tjock skiva äpple på respektive korvskiva.

Toppa med riven ost, lite salt och svartpeppar.

Ugnsstek i 200 grader i 12-15 min tills osten får färg och äpplet är mjukt.

Ta ut och riv över rejält med färsk pepparrot vid servering.

Klipp över gräslök. Servera med pressad potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".