Mohamad Hassan, Folkpartiet. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Folkpartister ser gärna diskussion om ny partiledare

Mohamad Hassan: Det borde diskuteras innan valet
1:22 min

Den senaste tidens sviktande opinionssiffror för Folkpartiet har gjort att en diskussion nu förs inom partiet om Jan Björklund bör fortsätta som partiledare eller om någon annan bör ta vid. 

Partiets kommunalråd i Uppsala Mohamad Hassan ser det som viktigt att partiet bestämmer sig i den frågan i god tid före nästa val.
– Det borde föras en seriös diskussion om partiledarbyte före nästa val. Ska vi ha Jan Björklund kvar eller ska vi börja processen med att leta ny partiledare?

Har du någon personlig favorit som efterträdare?
– Jag ser det som att det står mellan Erik Ullenhag och Birgitta Ohlsson, och eftersom vi bara haft en kvinnlig partiledare under en kort tid så ser jag gärna att Birgitta blir ny partiledare.

Mohamad Hassan vill gärna se att partiet lyfter fram sin socialliberala profil tydligare, och på den punkten får han medhåll av Folkpartiets landstingsråd i Uppsala Lina Nordquist. Hon ser det som det primära, inte att byta partiledare:
– För mig är det viktiga inte vem som för vår talan utan att vi pratar mer om lika möjligheter, att det ska vara samma livschanser för alla människor. Vi måste prata mer om det än vi gjort hittills.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".