Foto: Mattias Forsberg/Sveriges Radio
Foto: Mattias Forsberg/Sveriges Radio

Powerplay sänkte Almtuna

Fredrik Vestberg: Västerås har ett väldigt bra powerplay
1:23 min

 Almtuna förlorade igår när de mötte Västerås IK i hockeyns med 3-1. 

Fredrik Vestberg gav Almtuna ledningen, men det räckte inte hela vägen. Framförallt satte ett antal utvisningar käppar i hjulen för Uppsalalaget:
– Västerås har ett väldigt bra powerplay.

I inledningen av matchen så var det VIK som tog tag i spelet men hade svårt att skapa några farligare chanser.

Läget kom i slutet av perioden då Almtunas Emil Ripstrand fick fem minuters utvisning och matchstraff efter en ful tackling mot Johan Jonsson.

Även VIK:s Robin Jacobsson blev utvisad i situationen så efter två minuter i spel fyra mot fyra så fick VIK avsluta perioden i numerärt överläge.

Men då slarvade hemmalaget och Fredrik Vestberg kom helt fri och gav Almtuna ledningen.

Drygt en minut av det numerära överläget hängde med in i den andra perioden vilket VIK utnyttjade när Eddie Davidsson var framme på en retur och satte 1-1.

Men VIK förmådde inte att dra nytta av kvitteringen utan fick istället rikta in sig på boxplay då hemmalaget drog på sig fyra raka utvisningar i den andra perioden.

Men i början av den tredje perioden så var det gästerna som fick sätta sig i utvisningsbåset och på det andra försöket så kom VIK:s ledningsmål.

Återigen var det Eddie Davidsson som var sist på pucken då Jeremy Williams träffade Davidssons höft och pucken styrdes in i mål.

Efter det fick VIK bättre fart på benen men förmådde inte avgöra utan Almtuna fick sina chanser att kvittera.

Men ytterligare ett mål i powerplay skulle avgöra den här matchen då Fredrik Johansson vräkte in pucken i det första krysset.

Västerås-Almtuna 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (18.59) Fredrik Vestberg spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1-1 (1.00) Dustin Johner spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (4.53) Eddie Davidsson (Jeremy Williams, Stefan Gråhns) spel fem mot fyra, 3-1 (17.53) Fredrik Johansson (Jan Urbas, Oscar Steen) spel fem mot fyra.

Skott, 22-33 (6-5, 7-17, 9-11).

Utv, Västerås: 7x2. Almtuna: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Mikael Andersson, Åkers Styckebruk.

Publik: 4 543.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".