Christina lagar rotselleri som toppas med bacon, yoghurt och citron
Christina lagar en lunch på rotselleri som bakas länge i ugn. Foto: Mona Wahlund

Christinas favorit rotsellerin bakas i ugn

P4 Morgons matinspiratör Christina Jansson, lagar en lättare lunchrätt - långbakad rotselleri med bacon, yoghurt och citron. Klicka så får du receptet!

Långbakad rotselleri med bacon, yoghurt och citron

Skala en stor rotselleri med kniv.

Skiva i 2 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper.

Ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Ugnsbaka mitt i ugnen, 225 grader 45-60 min, eller tills rotsellerin får färg och blivit mjuk.

Under tiden knaperstek ett paket bacon tunt skuren, låt rinna av på hushållspapper.

Rör ihop 1 dl tjockyoghurt, en halv finriven vitlöksklyfta, skal från en halv citron samt lite salt och peppar. Servera rotsellerin toppad med bacon, några skedar av såsen samt rivet citronskal, finklippt gräslök och timjan, salt och svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".