Ilska bland Almtunas damer efter klubbledningens beslut

"Det var många som var irriterade, arga och ledsna"
1:22 min

I går kväll var första träningen för Almtunas damlag i hockey efter beskedet att Almtuna IS inte kommer att betala för damlagets eventuella kvalspel uppåt.

Ett besked som kom som en överraskning för de flesta spelarna och som lade en inte alltför munter stämning på träningen igår säger spelaren Matilda Gustafsson.

– Det var många som var irriterade, arga och ledsna. Man hade känt sig bortglömd. Så stämningen var väl sisådär, säger Matilda Gustafsson.

Men klubbledningen har inte pratat med er spelare?

– Nej. Vi hade hoppats att de skulle komma ner på träningen i går och kanske förklara sig och berätta för oss varför de hade tagit beslutet. Men vi har inte sett till dem än.

Vad tycker du om hur det här har skötts?

– Vi tycker att det är fruktansvärt dåligt. Om man ska komma med ett sådant här besked så tycker jag man ska säga det öga mot öga och förklara sig, säger Matilda Gustafsson.

Kommer ni kunna få ihop pengarna som krävs för att fortsätta i kvalserien?

– Det är svårt att säga. Jag vet inte hur si ska få ihop så mycket på så kort tid, men jag hoppas att vi ska klara av det här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".