Polisen: misstänkt pulver var bakpulver

En bombgrupp från polisen i Stockholm var under fredagskvällen i centrala Uppsala för att undersöka ett kuvert med misstänkt farligt ämne som skickats till en adress. Det visade sig senare vara bakpulver.

– Det Nationella bombskyddet håller på att hjälpa oss med en försändelse av misstänkt farligt ämne, säger Torsten Hemlin, vakthavande befäl på polisen region mitt, strax efter 22-tiden på fredagskvällen.

Vid 01:30-tiden kunde polisen meddela att bombgruppen i ett första skede konstaterat att det som skickats i kuvertet var bakpulver.

Nu ska Folkhälsoinstitutet göra en fullständig analys för att för att helt utesluta att det handlar om ett farligt ämne.

En bit runt platsen fick spärras av under kvällen. En anmälan har upprättats, men enligt Henrik Öhman vid polisen i region mitt, är det oklart vad rubriceringen kommer att bli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".