Ebba Busch (KD). Foto: Martin Hult/SR.
Ebba Busch (KD) presenterade i dag på en presskonferens vilken hjälp Uppsala ska ge hemlösa EU-medborgare. Foto: Martin Hult/SR.

Ebba Busch Thor nominerad till partiledarposten i KD

"Vi vill väldigt gärna se henne som ny partiledare"
1:00 min

Ebba Busch Thor från Uppsala har låtit sig nomineras till posten som partiledare för Kristdemokraterna. KD:s lokalavdelning i Uppsala beslutade i dag enhälligt att nominera henne till uppdraget.

Ebba Busch Thor är kommunalråd i Uppsala sen 2010 och fick hon flest personkryss av alla i hemkommunen. Hon är också ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse.

– Enligt stämman är Busch Thor Kristdemokraternas absolut mest kvalificerade att leda partiet, säger Felicia Lundqvist.

Enligt Felicia Lundqvist var Busch Thor närvarande på stämman och blev glad för nomineringen.

Det betyder dock inte att hon säkert kommer att kandidera för att ta över efter Göran Hägglund. Enligt Felicia Lundqvist är det upp till Busch Thor själv att gå ut med sin kandidatur.

– Efter den 25 februari kommer det att ske en hearing med dem som blivit nominerade tillsammans med valberedningen och representanter från partiet och då får vi se om hon blir en kandidat eller inte.

Huvudpersonen valde under lördagskvällen själv att kommentera saken på twitter, och klarlägger där att hon ännu inte har något att säga om saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".