Schackbräde. Foto: G. Daniel Lopez/AP/Scanpix
Schackbräde. Foto: G. Daniel Lopez/AP/Scanpix

Schack-SM 2016 till Uppsala

Nästa sommar kommer den absoluta gräddan av den svenska schackeliten inta Uppsala. Sveriges Schackförbunds styrelse har i helgen bestämt att Schack-SM 2016 ska hållas just i Uppsala.

-Vi är jätteglada över att få chansen att arrangera SM, och kommer redan nu att inleda samarbete med både det lokala näringslivet, med kommunen och med andra, för att SM i schack i Uppsala 2016 ska bli en succé, både för schackspelarna som kommer hit och för Uppsala, säger Carl Fredrik Johansson på Uppsala SSS (Uppsala Skolschacksällskap).

800 spelare väntas till UKK den 15-24 juli. Styrelsen hade ytterligare tre städer som alternativ men valde alltså Uppsala.

-Schack-SM är både ett bredd- och elitevenemang och schackspelarna kommer att göra tydliga avtryck i staden under den aktuella sommarveckan. Destination Uppsala har varit aktivt med i ansökan, och vi hoppas självklart att det kommer att medföra att både hotell, restauranger och andra ska få fler gäster, säger Jonas Ekebacke på kommunala Destination Uppsala. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".