Lås nyckel låsbricka Foto: JanErik Henriksson/TT
Ett datafel gjorde att många som ville träna under tisdagskvällen fick vända hemåt. Foto: JanErik Henriksson/TT

Låsfel stoppade idrottare

"Det är bara att be om ursäkt för det som hänt"
2:28 min

Ett datafel slog ut låssystemet i ett 20-tal av Uppsala kommuns idrottshallar under tisdagskvällen.

– Vi fick ställa in träningen, det är ju tråkigt för killarna som ville träna, säger Per Andrén, en av många tränare som inte kom in i sin träningshall.

Han tränar pojkar födda -00 i innebandy i den tidigare tennishallen i Gottsunda. Men ett fel i kommunens låssystem satte stopp för tisdagskvällens träning. Inte bara där utan i ett 20-tal hallar runtom i Uppsala.

– Ingen kom in i hallarna med det system vi har. Alla uppdateringar i låssystemet hade kraschat, säger Mikael Johansson som är driftansvarig för kommunens idrottshallar.

Information om felet lades ut på kommunens hemsida under tisdagskvällen samt skickade mejl till de föreningar som gjort bokningar. Vid 21-tiden var felet avhjälpt.

– Det är bara att be om ursäkt för det som hänt. Men jag vet inte vad man kan göra för att gardera sig emot en sådan här krasch, säger Johansson till P4 Uppland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".