Ceviche och stekta tortillabrödschips. Foto: Christina Jansson
Ceviche och stekta tortillabrödschips. Foto: Christina Jansson

Christina lagar färsk vit fisk - ceviche

Det blir sydamerikans mat när P4 Morgons matinspiratör, Christina Jansson, kommer till radioköket och lagar mat. Till cevichen bjuds det på stekta tortillabrödschips.

Ceviche Ca 400 g vit fast fiskfilé, t ex hälleflundra (färsk fisk, men frys något dygn och låt tina) 4-5 limefrukter 1 mogen mango 1 mogen avokado 0,5 röd chili en knippe färsk koriander ev färsk mynta olivolja, svartpeppar, flingsalt servera med t ex stekta tortillabrödschips, savoykål, tomat och tunt skivad rödlök Skär fisken i centimeterstora kuber. Lägg i skål och pressa över saft från fyra limefrukter så att limesaften täcker fisken. Låt marinera ca 10-15 min. Under tiden: dela mango och avokado i centimeterstora kuber. Skär chilin tunt. Grovhacka koriander och mynta. Häll av limesaften från fisken. Blanda fisk, avokado, mango, chili och färska örter. Servera direkt. Toppa med lite olja, svartpeppar och flingsalt. Servera med limeklyftor. Räcker till 4 förrättsportioner.

Stekta tortillabrödschips Klipp 2 tortillabröd eller libabröd i stora trekanter. Häll olja i en stekpanna så att botten precis täcks och värm oljan. Lägg i brödbitarna och vänd när dom börjar få färg, passa noga. Flytta sen till tallrik med hushållspapper. Smula över flingsalt, servera varma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".