Uppsala baskets nye coach Kelly Grant. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix
Uppsala baskets coach Kelly Grant. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Grant kvar som coach för Uppsala Basket

Eric Hoh: Det har varit lite låg energinivå
2:26 min

Styrelsen för Uppsala Basket har varit kritisk till hur coachen Kelly Grant skött sitt jobb. Men efter ett extra möte under onsdagskvällen får Grant stanna. Samtidigt lämnar två personer styrelsen.

Först hoppade ordföranden Michael Green av sitt uppdrag.

"Det fungerar inte längre att med stor arbetsbelastning som VD i ett medelstort bolag med mycket resor lägga den tiden på basketen", skrev Green i ett pressmeddelande.

Även styrelseledamoten Tore Jonsson hoppar av.

Under onsdagskvällen höll styrelsen ett extra möte för att diskutera situationen. I ett pressmeddelande avslöjas att styrelsen haft kritik mot coachen Kelly Grant. Men att man efter ett möte med Grant nu har fullt förtroende för tränaren.

"Det har kommit ut ett bra resultat av samtalen och som syftar till att skapa de bästa förutsättningarna för laget inför avslutet på säsongen", skriver klubben.

Organisationen förstärks nu av att assisterande coachen Kevin Gaines går upp på heltid. Dessutom lovar styrelsen att kommunikationen mellan laget och styrelsen ska bli bättre.

Ny ordförande för Uppsala Basket blir Tomas Grönberg, han har tidigare varit vice ordförande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".