Anna-Karin Klomp, Kristdemokraterna. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

"Jag blev väldigt överraskad"

Anna-Karin Klomp (KD) om uppsägningen av landstingsdirektören
0:31 min

Landstingsledningens beslut i går att säga upp den högsta tjänstemannen i Uppsalalandstinget, landstingsdirektören Eva Ljung, kom som en överraskning för den politiska oppositionen. 

Landstingsdirektören Eva Ljung sades igår upp med omedelbar verkan, till följd av bristande förtroende för henne från den styrande majoriteten. 

Kristdemokraternas oppositionslandstingsråd Anna-Karin Klomp hade inte någon föraning om att ett sånt beslut var på gång. 

– Jag blev väldigt överraskad. Det här är ett beslut fattat av den politiska majoriteten och det får helt och hållet stå för dem. Jag har uppfattat att Eva Ljung varit en uppskattad chef inom landstinget som satt i gång med en rad förändringsarbeten när det gäller landstingets ledning coh styrning, säger Anna-Karin Klomp (KD).

Hon satt i nära två år då ni hade majoritet. Hur fungerade det då?

– Min uppfattning är att det fungerande alldeles utmärkt och att vi hade bra diskussioner. Det är naturligtvis alltid diskussioner fram och tillbaka om viktiga beslut, men jag uppfattar att hon var en mycket kompetent chef.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".