Lina Börjesson hoppas att Kärlekens torg kan återuppstå denna alla hjärtans dag
1 av 2
Lina Börjesson drog igång initiativet "Valentinkramar på Kärlekens torg" Foto: Joanna Korbutiak/Sveriges radio
Alla hjärtans dag utsmyckning på Stora torget
2 av 2
Det är fler än Lina Börjesson som tycker att lampposten på Stora torget lämpar sig för kärleksfull utsmyckning. Foto: Joanna Korbutiak/Sveriges radio

Kramar på Kärlekens torg

"Det är ett experiment, vi får se vad det blir"
1:07 min

Få har nog missat att det är alla hjärtans dag idag. En dag fylld av kärlek, men också en dag som kan kännas extra ensam för den som inte har någon att fira med. Det vill Lina Börjesson i Uppsala råda bot på, med kramar!

– Jag fick idén när jag såg en bild från en skolgård. Där hade de gjort en sol ritad på marken. Där kunde barn som inte hade någon att leka med ställa sig, och det strömmade dit barn som sa "du kan leka med oss". Då tänkte jag på alla hjärtans dag och alla som vill ha en kram, förklarar Lina Börjesson.

Lina Börjesson startade därför et initiativ i sociala medier som hon döpt till "Valentinkramar på Kärlekens torg", det går ut på att den som vill ha en kram beger sig till Stora torget och ställer sig under lyktan i mitten och inväntar en kram. 

– Det är ett experiment också, att se vad det blir av det. Jag kommer inte att stå och dela ut kramar utan det här får Uppsalaborna själva se till, säger Lina Börjesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".