Anneli Löfling, Knivsta.nu. Foto: Niklas Clarkson/Sveriges Radio
Anneli Löfling, Knivsta.nu. Foto: Niklas Clarkson/Sveriges Radio

Brist på p-platser i Knivsta drabbar de som ska till vårdcentralen

"Det ska inte vara så"
1:13 min

Det råder brist på parkeringsplatser för pendlare i Knivsta. Så pass att det också kan bli fullt på vårdcentralens egna parkeringsplatser.

– Ja, jag skulle hit och dra ut två tänder för min son. Då fanns det inga parkeringsplatser vare sig här på landstingets parkering eller på pendlarparkeringen där man har rätt att stå två timmar, säger Anneli Löfling, politiker i partiet Knivsta.nu och en av de som drabbats.

Bristen på parkeringsplatser i Knivsta verkar gå ut över vårdcentralens besökare. När Anneli Löfling skulle dit fick hon till slut felparkera för att kunna hinna i tid till tandläkaren.

Hon menar att kommunen borde satsa mer på parkeringsplatser, så att inte pendlarna tar upp alla parkeringsytor. Moderaten Klas Bergström är kommunalråd i Knivsta och sitter som ordförande i samhällsutvecklingsnämnden.

– Ja, det jag kan göra är ju att vi fattar beslut om att bygga fler parkeringar och det är också en process som pågår. På sikt så kanske det är så att vi behöver parkeringshus. I övrigt så, det finns en del kommunala parkeringar man kan använda men dem är inte alldeles i närheten av vårdcentralen. Då kanske man får gå ett par hundra meter, säger han.

Men Anneli Löfling tycker inte att man ska behöva gå långa sträckor från parkeringplatsen till vårdcentralen.

– Nej jag tycker inte att det ska vara så. Utan det ska fungera. Det ska gå att parkera där. Man ska få komma till läkaren den tid som man har fått och inte hålla på och leta parkeringsplatser, det ska inte behöva störa en, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".