Norska lomper. Foto: Christina Jansson
Norska lomper. Foto: Christina Jansson

Christina gör norskt tunnbröd

P4 Morgons matinspiratör, Christina Jansson, gör tunnbröd på potatis som passar bra till sportlovets utflykter.

Sportlovslomper

650 g mjölig potatis (500 g kokt och skalad)

1 tsk salt

ca 1,5-2 dl bovetemjöl

Koka potatisen med skal. Låt svalna, skala och finriv med rivjärn ner i en bunke. Tillsätt salt och mjöl. Knåda till en slät deg. Dela i 14-16 st. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek i torr stekpanna på medelhög-hög värme tills lomperna får färg på bägge sidor. Flytta över nystekta lomperna till fuktad handduk och vik över så att dom håller sig mjuka. Fyll med något gott och rulla ihop små utflyktspaket. Förslag på fyllning: 1) Korv, surkål och senap 2) Kallrökt lax, creme fraiche med finriven färsk pepparrot, babyspenat, skuren avokado.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".