Utredning om våldtäkt mot barn i Knivsta läggs ner

0:40 min

Åklagare Stefan Ekroth meddelar att förundersökningen läggs ner i fallet som rör den flicka i Knivsta som misstänks ha blivit utsatt för sexuella övergrepp, eftersom man inte har någon misstänkt förövare. 

– Det är inte så att jag lägger ner förundersökningen för att jag inte tror på barnet, utan det är för att vi bedömer att vi inte kan komma längre i utredningen av det brott som barnet antas ha utsatts för, säger stefan Ekroth.

I ett första skede misstänktes en anställd på den förskola där flickan går, men de misstankarna avskrevs helt. Efter det lät åklagare utredningen ligga öppen i förhoppning om att de skulle hitta en gärningsman.

– Men nu har vi konstaterat att vi inte kan komma längre, vi har ingen misstänkt förövare, och därför har jag beslutat att lägga ner förundersökningen.

Händer det något mer i det här fallet?

– Eftersom förundersökningen är nedlagd får jag inte utreda mer. Men om det kommer nya uppgifter så måste jag göra en ny bedömning och om de bedöms kunna leda längre så får förundersökningen återupptas i ett sånt fall, säger kammaråklagare Stefan Ekroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista