Start för kulturfest i Östhammar

1:57 min

Just nu är det kultur, musik och mat som gäller i Storbrunnsparken i Östhammar. Festival Östhammar, som tidigare hette musikveckan, drog igång igår.

--Kulturveckan är något fantastiskt. Det är Östhammars egna förmågor som uppträder här, säger Hans Raab, koordinator för finska språk.

Behövs det?

--Självklart utan kultur kan man inte leva, säger Hans Raab.

Ett gäng dansare hoppar och dansar runt i cirklar på gräsmattan.

--Det här är tobas, vi dansar genom att hedra våra gamla krigare i södra Boliva. Det är ett sätt att för vidare vår kultur och historia, berättar Alexandra Valdez från gruppen Chasqui som är en av dem som uppträder.

Festival Östhammar som tidigare hette Musikveckan har fått ny skrud för i år. Kommunen köper inte längre artisterna, utan lokala aktörer får hålla sina egna program och kommunen hjälper till med marknadsföringen.

Evenemangen pågår mellan den 3-12 juli på olika orter i kommunen. Och kulturfestivalen erbjuder bland annat musik, teater och mat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista