Kvinna misstänks ha försökt mörda sitt barn

1:29 min

En kvinna i 25-årsåldern i Uppsala misstänks för mordförsök på sitt barn. Hon misstänks också för flera fall av misshandel.

Hon misstänks också för flera fall av misshandel. Kvinnan har häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och misshandel.

Polisen är i nuläget mycket förtegen om vad som hänt.

- Jag kan inte gå in på några detaljer om vad som har hänt säger polisens presstalesperson Christer Nordström. Däremot kan jag bekräfta att en 25-årig kvinna sitter häktad och är misstänkt för försök till mord i två fall och sen är det flera fall av misshandel. Det handlar om mordförsök på eget barn, säger han.

Förundersökningsledaren Annika Bokefors säger att mordförsöken gäller ett och samma barn. Händelserna har inträffat i Uppsala.

Har det hänt i hemmet?

- Det kan jag inte heller kommentera.

Kvinnan nekar till anklagelserna

- Hon har inte gjort något för att skada sitt barn. Det är väldigt påfrestande för samtliga inblandade, säger hennes advokat Ulrika Söderberg till P4 Uppland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista