UDs råd till Greklandsresenärer

1:17 min

Ta med extra kontanter och betalkort och undvik större folksamlingar och demonstrationer. De rekommendationerna ger utrikesdepartementet till svenskar som åker till Grekland just nu.

På den grekiska ön Rhodos semestrar just nu P4 Upplands Sofia Söderholm, som säger att de som turister märker av den grekiska krisen relativt lite:

-- Det som märkts är att en liten affär i närheten bara tar kontanter. De vill heller inte växla sedlar till mynt eftersom bankerna är stängda och de inte vet om de kommer att få några mynt.

Förberedde ni er extra innan ni åkte?

-- Vi kollade upp lite mer och vi har tagit med oss ovanligt mycket kontanter.

Och just att ta med mycket kontanter är alltså ett av de råd som UD ger till Greklandsresenärer. Erik Wirkensjö, presskommunikatör på UD säger att de nu håller extra koll på Grekland:

-- Just nu ser vi till att ha en förhöjd beredskap på UD och ambassaden i Aten för att kunna hantera konsulära problem som eventuellt skulle kunna uppstå på grund av den ekonomiska krisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista