bostongurka christinas mat korv
Foto: Christina Jansson

Christina gör Bostongurka av Västeråsgurka

P4 Upplands matinspiratör Christina Jansson är med i vårt kök igen och den här veckan är gurka huvudingrediensen.

Bostongurka
500 g västeråsgurka
500 g gul lök
500 g syrliga äpplen
500 g paprika röd,grön, gul

Ättikslag:
3 dl vatten
3 dl ättikssprit
3 dl socker
1 msk salt
1 mskgula senapsfrön.

Gör så här:

Skala och hacka lök, kärna ur och tärna paprika. Lägg lök och paprika i enskål. Koka upp vatten och häll det hett över . Låt stå i 10 minuter.

Skölj och tärna gurkan, kärna ur och tärna äpplen. Koka upp ingrediensernatill lagen. Häll bort vattnet från lök/paprikan och häll ner lök och paprika iättikslagen tillsammans med gurka ochäpple.           

Låt allt koka på svag värme utan lock i ca 10 minuter eller tills grönsakernakänns mjuka och allt är simmigt.

Fördela bostongurkan i väl rengjorda och varma burkar och tillslut väl.
Förvara burkarna svalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista