Madeleine Grenå, vice ordförande i Vårdförbundet i Uppsala län. Foto: Martin Hult/SR
Madeleine Grenå, vice ordförande i Vårdförbundet i Uppsala län. Foto: Martin Hult/SR

Nytt grepp ska få sjuksköterskor att stanna kvar

1:57 min

Inom Uppsalalandstinget tas nu ett nytt grepp för att få nyutexaminerade sjuksköterskor att stanna kvar i yrket.

Från och med i höst inför både Akademiska sjukhuset och Enköpings lasarett ett obligatoriskt utvecklingsår för nyutbildade sjuksköterskor för att skapa en lugnare och mindre stressig inskolning i yrket än i dag. Det är en satsning som både landstinget och Vårdförbundet arbetat fram, säger Madeleine Grenå, vice ordförande för Vårdförbundet i Uppsala.

– Det är många som slutar efter kort tid, efter ett år eller tidigare, och utvecklingsåret är ett sätt att trygga att de stannar kvar i yrket. Det är jättetufft att komma ut som nyutexaminerad sjuksköterska, och våra medlemmar säger att man slängs in i en arbetsmiljö där man förväntas kunna ta lika svåra och tunga patienter som vilken kollega som helst. Så utvecklingsåret är ett sätt att försöka bygga upp en trygg personal, säger Madeleine Grenå, vice ordförande för Vårdförbundet i Uppsala.

Nyligen berättade en nyutexaminerad sjuksköterska i en insändare om sitt första år på Akademiska. Hon berättade om underbemanning, att hon nästan på en gång fick ta ett arbetsledaransvar och att hon inte hann äta lunch ibland. Är det så det ser ut för era medlemmar?

– Ja, den bilden känner vi alltför väl igen. Den sjuksköterskan uttrycker att hon efter tre månader kan komma att lämna Akademiska för att hon fått så dålig start i sitt yrkesliv. Och från Vårdförbundet hoppas vi att det nya kliniska utvecklingsåret kan göra att de inte lämnar så fort utan får en möjlighet att komma in i yrket, säger Madeleine Grenå.

Under utvecklingsåret får sjuksköterskorna både träna på praktiska moment på den avdelning där de jobbar och får undervisning genom föreläsningar. Och det blir inte tillåtet att hindra sköterskorna från att delta med hänvisning till att luckor måste fyllas i arbetsschemat. Det handlar alltså om att få nyutexaminerade sjuksköterskor att successivt skolas in i yrket i stället för att riskera att bli avskräckta av att direkt kastas in i hetsig arbetsmiljö. Det är många sköterskor som slutar i yrket, både bland de som är nya i yrket och bland de mer erfarna, och varje år är det också ett stort antal svenska sjuksköterskor som söker arbetstillstånd för att jobba i Norge, 1600 sköterskor per år. Och i Uppsala finns risk för att fler försvinner i höst, säger Madeleine Grenå.

– Vi har jättemånga medlemmar som är oroliga inför hösten. De har haft en tuff vår, de har haft en väldigt tuff sommar, hur ska man då orka hela hösten också? Det är jättetråkigt att det är så, säger Madeleine Grenå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista