Oklart om Sirius fotboll får ersättning

0:57 min

Hur vida Sirius Fotboll ska få ekonomisk kompensation från Uppsala kommun vill avdelningschef för idrott och fritid Jan Malmberg förhandla om vid ett senare tillfälle.

Dagen efter att det nya förslaget för Studenternas idrottsplats i Uppsala presenterats, så går diskussionen vidare om följderna av förslaget.

Från Sirius fotboll har vd-n Ola Andersson sagt att klubben kommer att kräva ekonomisk kompensation från Uppsala kommun för inkomstbortfall för tiden som Sirius ska spela matcher på Studenternas samtidigt som arenan byggs om, och kommunens avdelningschef för idrott och fritid Jan Malmberg säger att Sirius krav får bli en förhandlingsfråga framöver. 

- Det är en fråga som har diskuterats. Vad betyder det för idrotten att vara på en arena som inte är riktigt komplett än. Det är en diskussion som man får ta då med föreningen och se deras synpunkter på det hela. Självklart är det inte optimalt att driva en verksamhet som dels är en byggarbetsplats och det kan vara en nackdel för den aktör som är där, säger Malmberg.

Kommer Sirius att bli tvungna att spela några av sina hemmamatcher på en annan arena?

- Vi försöker undvika det. Dels kanske man kan parera det med att spela flera borta matcher i rad. Annars finns ju alternativet att spela på reservarenan som är Gävle, säger Malmberg.