Sirius Bandy: Hade hoppats på att få klart besked

0:32 min

Sirius bandy fick i går beskedet om att klubben ska fortsätta att spela sina matcher utomhus på Studenternas i åtminstone två år framåt. Däremot fick klubben inget besked om det blir någon bandyhall framöver, t ex vad gäller förslaget att bygga om träningshallen Relitahallen till matcharena.

- Jag hade gärna sett att vi fått besked men jag har respekt för att man vill utreda den här frågan vidare efter det inspel som kom från bandyalliansen härom veckan, säger ordförande för Sirius bandy Erik Weiman.

Sirius fick igår besked om att klubben kommer att fortsätta spela sina hemma matcher utomhus på Studenternas i åtminstone två år framöver. Klubben fick dock inget besked om det blir någon bandyhall i framtiden. Ett förslag som fanns var att bygga om träningshallen Relitahallen till en matcharena.

- Jag hoppas att det finns en ärlig avsikt att göra en bra lösning på behovet av en bandyhall i Uppsala. Studenternas som bandyarena har passerat bäst före datumet för ett tag sedan. Jag tycker att Uppsala har en sån ställning i bandy-Sverige så här borde det finnas bra förutsättningar för elitbandy och ungdomsbandy, säger Weiman.