Musik, bönelappar och hjärtefrågor på Kulturnatten i Uppsala

1:02 min

Idag är det Kulturnatten i Uppsala med flera hundra arrangemang runt om i stan. Det går bland annat att lämna bönelappar hos Svenska kyrkan, lyssna på lokal musik i tio timmar i sträck eller diskutera viktiga cykelfrågor. 

Redan vid lunchtid var det många som var igång, bland annat Arne Hirvi som jobbade med att få Ljudbild Uppsala och ABFs två scener i ordning.
De står på och där kommer 20 olika band spela nonstop under tio timmar.
Och det har inte varit svårt att hitta band som vill vara med säger han

– Absolut inte, vi har extremt tryck på band som vill spela. Det vi gjort i år som var lite svårare var att fokusera på att boka jämställt så nu har vi lite drygt hälften tjejer på scen, det var lite svårare men det går. 

Även svenska kyrkan har ställt upp ett tält, på gågatan alldeles vid Stora torget. Där går bland annat att lämna en bönelapp berättar Sara Åkerstrand som är församlingspedagog. 

På Drottninggatan står Cykelfrämjandet och pratar om sina hjärtefrågor, en av dem är trafiksituationen i centrum berättar ordföranden i Uppsala, Björn Engström. 

Kemikalier i maten är en av de saker som Elizabeth Brunius Hayashida från Naturskyddsföreningen vill prata med kulturnattsbesökarna om.