Efter beskedet igår: Jessica Ohlson vill byta ut SD:s partiledning

1:05 min

Sverigedemokraterna bryter med Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU efter att Uppsalabon Jessica Ohlson blev vald som ny ordförande. Lokalt fungerar samarbetet bra säger gruppledaren Simon Alm. 

Paristyrelsen har också beslutat att starta en ny ungdomsverksamhet under namnet Sverigedemokratisk Ungdom SDU.

– Det går inte att starta en organisation med samma namn, vi finns ju redan. Skulle partiet starta en organisation med samma namn så kommer vi att processa om rätten till namnet, säger Jessica Ohlson

Vad händer nu?

– Nu fortsätter SDU:s verksamhet som vanligt men nu har vi också en ny målsättning är att analysera det missnöje som finns med partiledningen och verka för att den byts ut på sikt.

Simon Alm, SD:s gruppledare i kommunfullmäktige i Uppsala och landstinget säger att samarbetet med Jessica Ohlson fungerar bra. 

– Lokalt har vi ett väldigt bra samarbete med Jessica Ohlson men på det nationella planet fungerar det helt enkelt inte. Partistyrelsens strategiska bedömning är att det är den bästa utvecklingen för partiet. Vi har fullt förtroende för alla de beslut partiledningen tar. Jessica Ohlson är en del av vår kommunfullmäktigegrupp där jag är gruppledare och hon bidrar mycket till arbetet.

Vad händer med Jessica Ohlson, fortsätter hon här lokalt eller?

– Jag utgår från att hon fortsätter hjälpa till lokalt, vi har inte fått några andra besked hittills.