Ingen ersättning trots löfte från politikerna

1:42 min

Trots att politikerna i Enköping lovat får de som arbetar inom daglig verksamhet genom socialpsykiatrin fortfarande ingen ersättning. 

Efter att P4 Uppland besökt Anja Andrejeff, som jobbar på Syssloporten i Enköping, lovade enköpingspolitikerna att det skulle bli ändring så att även dom som jobbar inom daglig verksamhet genom socialpsykiatrin skulle få ersättning. Det var åtta månader sen. 

- Det skulle kännas som ett godkännande att vi också är värda det. Förra gången det var uppe, den politikern som hon hade pratat med hade lovat att det skulle ordnas. Men vad de har sagt och så, det har vi aldrig fått veta, säger Anja Andrejeff

Men fortfarande har inget hänt. Solweig Sundblad från socialdemokraterna är ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Enköpings kommun.

- Det har tagit lite längre tid än vad vi räknat med. Vi tar upp det på nämnden nu i september, så då kan det träda i kraft relativt omgående.

Men i januari var vi i kontakt med er om den här frågan. Då sa ni att det var högsta prioritet då. Trots det har det inte hänt något på åtta månader. Kan ni lova att det sker någonting nu?

- Vi lovar att det sker nu. Och det kommer med all sannolikhet att fungera från och med första oktober.

Första oktober säger politkerna, men Anja Andrejeff på Syssloporten är inte övertygad.

- Ärligt talat vet jag ej. Jag är lite skeptisk till politikerna, de lovar så mycket med de håller inte så mycket.