Åklagare Liselott Herschend. Foto: Niklas Clarkson P4 Uppland
Åklagare Liselott Herschend. Foto: Niklas Clarkson P4 Uppland

Direktrapporteringen från åklagarens presskonferens om åtalet

Här kan du läsa vår direktrapportering från åklagarens presskonferens om åtalet mot pappan som misstänks ha dödat sin dotter i Bålsta.

Jonas Ahlman: Hej och välkomna till vår direktrapportering. Just nu väntar vi på att presskonferensen ska börja.

12:53, 14 September 2015

Jonas Ahlman: Åklagare Liselott Herschend hälsar välkommen och presenterar åtalet.

13:03, 14 September 2015

Jonas Ahlman: Hon berättar att hon väcker åtal för mord, eftersom hon menar att mannen huggit dottern i bröstkorg och huvud. Han åtalas även för grov misshandel av mamman till dottern, som han enligt åtalet också ska ha knivhuggit.

13:05, 14 September 2015

Jonas Ahlman: Vad gäller motiven till attacken så berättar hon att mannen i förhör sagt att han mått psykiskt dåligt vid tillfället. Han säger i förhör att han haft vanföreställningar och att han hört röster som sagt åt honom att döda sin dotter. Röster som sade att dottern på det här sättet skulle få evigt liv.

13:08, 14 September 2015

Jonas Ahlman: Det som framkommit i förhör tyder, enligt åklagaren, på att han älskade sin dotter och att han själv inte minns händelsen över huvud taget.

13:09, 14 September 2015

Jonas Ahlman: Åklagarens bedömning är ändå att mannen haft uppsåt, alltså varit medveten om att huggen skulle leda till att dottern dog, även om han hört röster.

13:11, 14 September 2015

Jonas Ahlman: Att han nekar till brott förklarar åklagaren med att han inte har några minnesbilder samt att han inte haft något uppsåt på grund av sin psykiska status.

13:13, 14 September 2015

Jonas Ahlman: Åklagare Liselott Herschend avslutar presskonferensen och tar nu frågor från enskilda journalister. Med det avslutar vi även vår direktrapportering.

13:16, 14 September 2015

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista