Sirius succé-Kim x2 om gyllene läget

3:48 min

Den ene Kim förde Sirius till säker kvalplats i Superettan i fotboll genom två mål igår, den andre Kim är tränaren som ligger bakom succélaget. Möt Kim Skoglund och Kim Bergstrand!

– Ska jag vara helt ärlig så tycker jag inte vi har fått ut max. Vi har en växel till att lägga i. Det är den vi ska försöka hitta nu i slutet av säsongen, säger Kim Skoglund, trotjänare i Sirius som på tisdagen gjorde lagets båda mål i betydelsefulla vinsten mot Degerfors.

Östersund, tvåa i serien och just nu på direkt uppflyttningsplats till Allsvenskan, väntar härnäst på lördag. Hur ser ni på den?

– Jag ser framför mig en jämn och intensiv match, hur vi ska spela har vi inte lagt upp än, säger Kim Skoglund.

– Det ska bli jättekul! Östersund vill vinna matcher på egen kompetens, och de har den bredaste truppen, och spelar en bra och effektiv fotboll, säger tränaren Kim Bergstrand. 

Nu återstår sju omgångar av Superettan och Sirius ligger på den allsvenska kvalplatsen. I och med segern mot Degerfors på tisdagen har Uppsalalaget trygg marginal, åtta poäng, ner till lagen bakom. Nu siktar Sirius uppåt, säger tränare Bergstrand:

– Vi vill ju vinna matchen, då har vi häng på en allsvensk plats. Nu ska vi titta uppåt, vi kan ju inte titta bakåt. Men om vi spekulerar för mycket runt vad som kan hända, då är man torsk.

Ponera att ni vinner i Östersund, då är ni bara två poäng bakom dem. Tror ni att de blir skraja då?

– Det är klart att det skapar mer stress hos dem, om vi vinner den matchen. Då vore det kul om det blir 3 000 åskådare på Studenternas resten av säsongen.