Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Musslor med äpplen på normandiskt vis

Musslor med äpplen: Foto: Christina Jansson
Musslor med äpplen: Foto: Christina Jansson

Vad ska man göra med alla höstens äpplen? Christina tipsar hur du kan sätta smak på musslorna.

Musslor på Annas vis med äpplen, calvados och rökt sidfläsk

1 nät musslor
100 g rökt sidfläsk
1 svenskt äpple
20 g smör
1 dl äppelmust
1 dl grädde
1 msk calvados
färsk persilja

Rensa musslorna och kasta de som inte sluter sig när de knackas i bänken. Finhacka lök, hacka äpple och tärna fläsket. Fräs lök och sidfläsk i smör tills löken är mjuk. Tillsätt calvados, äppelmust och grädde. Låt koka upp, lägg ner äppelbitarna samt musslorna. Koka på maxvärme ungefär 6 minuter tills musslorna öppnat sig. Vänd runt musslorna några gånger under koket. Klipp över persilja och servera med färskt bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".