Man döms efter bråk om vem som ska tigga på vilken plats

0:43 min

En man i tjugoårsåldern döms idag till fängelse för grov misshandel efter ett bråk mellan rumänska tiggare om vem som får tigga på vilken plats i Enköping. 

Det hela utspelade sig på en parkering i Enköping i augusti i år. Enligt vad den misshandlade mannen berättar hade han tidigare bott på parkeringen, men sedan varit i Rumänien en tid.

När han kom tillbaka och skulle gå till sin bil, som han lämnat på parkeringen blev det bråk mellan andra personer på parkeringen och hans vänner. Bråket handlade, enligt honom, om vem som fick tigga i Enköping och på vilka platser.


Efter det blev han misshandlad - bland annat blev han slagen i huvudet med en träpåk och fick åka ambulans till Akademiska sjukhuset för vård.
Fyra personer åtalades misstänkta för misshandeln. Tre av dem friades av tingsrätten idag, som idag tycker att bevisningen inte håller. Men en man, han som ska ha hållit i träpåken, dös för grov misshandel till ett års och tre månaders fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista