Foto: Privat
Foto: Privat

Flyktingfamilj fick sten genom fönster

Familjens son: Är lite rädd
1:24 min

I Tärnsjö i Heby kommun har det kommit in polisanmälningar om bråk och stenkastning. Anmälningarna handlar både om att ortsbor ska ha kastat sten på flyktingar, och att flyktingar kastat på ortsbor.

Vi har träffat en syrisk flyktingfamilj som anmält att någon slagit sönder deras bil. Och att en sten kastats in genom sovrumsfönstret.

Mamman i familjen vill vara anonym. Hon visar bilder på en bil med sönderslagna fönster och platta däck. Vid sidan av bilen ligger en sten och glassplitter. Familjen sov när det hände, säger hon.

Hon är glad att bo i Tärnsjö och vill inte ha bråk med andra invånare. Familjen har bott där i tio månader och varit nöjda med bemötandet. De vet inte vilka det var som förstörde bilen och kastade sten genom fönstret, säger hon.

Den 14-åriga dottern går i skolan i Östervåla. Hon säger att de inte vet varför det här hänt. Den sextonårige sonen säger att han är lite rädd efter händelserna.

Nu hoppas familjen att polisen hittade dem som gjorde det här, så att det inte händer igen. Men polisen har beslutat att inte inleda en förundersökning. Det skriver i en underrättelse att det inte finns några spår eller åtgärder att vidta som kan tänkas leda till att brottet klaras upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".