BUSIG
Mattias Rosendal från "Treklangen", Katarina Karpe från Gottsunda D & T och Elin Örneholm från dansgruppen Quintessence Foto:Thomas Artäng/Sveriges Radio

Scenkonstfestivalen BUSIG startar i Gottsunda

9:35 min

Dags för tredje upplagan av scenkonstfestivalen BUSIG – barn och ungas scenkonstfestival i Gottsunda. Fram till lördag fyller man tre scener i Gottsunda med spännande föreställningar. 

Temat för festivalen denna gång är ”Gränslöst!”.

Under festivalveckan ges föreställningar som på olika sätt speglar temat.  Bland annat föreställningen ”Vahák” där queera röster från Sápmi, Teheran och en flyktingförläggning någonstans i Sverige skapar ett parallellt rum som erbjuder motstånd, gemenskap och kärlek. Pjäsen ”Om det var krig i Norden” – inbjuder till tankeexperimentet att de nordiska länderna ligger i krig och att svenska familjer flyr söderut.  Förutom föreställningar för olika åldersgrupper kommer workshops, manuskurser och seminarium att hållas under festivalen.

BUSIG drivs och arrangeras av Gottsunda Dans & Teater, teatergruppen Tio fötter, Bananteatern och Mötesplats Treklangen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista