Friskis och Svettis i Ultuna. Foto: Nils Engvall/Sveriges Radio
Friskis och Svettis i Ultuna. Foto: Nils Engvall/Sveriges Radio

Ännu ingen misstänkt för skotten utanför Friskis & Svettis

1:46 min

Efter en dags arbete har polisen ännu ingen misstänkt för att ha skjutit en man i foten på måndagskvällen. 

Polisen har ännu ingen misstänkt efter skottlossningen vid Friskis&Svettis i Ultuna i Uppsala i går kväll, då en man i 20-årsåldern skadades lindrigt.

Under dagen har polisen förhört vittnen och inlett den tekniska undersökningen, men den man som sköts i foten har sagt att han inte vet vem som sköt och att han inte vill svara på frågor.

- Den tekniska utredningen som påbörjats är ju jätteviktig för att binda ihop spår med vittnesiakttagelser. Vi har personer som tycks vet en hel del, men som ännu inte vill berätta, säger polisens presstalesperson Christer Nordström. 

Det var vid niotiden igår kväll som skott avlossades utanför träningslokalen som ligger mitt i SLU:s campusområde. För ungefär tre veckor sedan avlossades skott utanför Friskis&Svettis lokal i Ekeby. Från företagets sida höjer man nu säkerheten - bland annat monterar man övervakningskameror på alla anläggningar i Uppsala.

Lars-Åke Färnsten, som skulle till Ultuna och träna hörde vad som hänt på väg dit i morse.

- Det är lite läskigt att det sker just på såna här ställen, men vi har inte varit rädda för att kpmma hit i dag, säger han. 

Polisens presstalesperson Christer Nordström säger att de tror att det finns ett samband mellan de två skjutningarna - men att det inte är kopplat till gymnanläggningarna, utan till enskilda personer, något han inte vill berätta detaljer om

- Då är vi inne på frågan om involverade personer, och jag kan inte gå in på några detaljer, mer än att bekräfta att de två händelserna hänger ihop, säger han. 

Christer Nordström säger också att polisen tror sig ha en ganska god bild av vad skottlossningen handlar om, och understryker också att inget hot finns mot träningslokalerna, utan att det handlar om en enskild person som tränar där, som är utsatt. 

Den 20-åring som i går skottskadades i sin fot har inte velat svara på några frågor från polisen, och inga vittnen säger sig ha sett själva skottlossningen. Däremot såg vittnen en röd bil lämna platsen och den har sen kunnat hittas av polisen och ska nu undersökas.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista