Almtunas nya sportchef (i mitten) Tobias Persson. Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio
Almtunas nya sportchef (i mitten) Tobias Persson. Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio

Almtuna mot framtiden - med ny sportchef

"En röd tröd ska genomsyra alla lag"
1:03 min

Tobias Persson. Ja, så heter Almtunas nya sportchef. Han efterträder Björn Danielsson som under de senaste månaderna varit sjukskriven.

- Det känns jättebra, det här är ett beslut som har växt fram under sista månaden och vi har haft en bra dialog både med styrelsen och med klubbchef. Både jag Niklas och Ragge (Marcus Ragnarsson) har varit en del av processen, säger nya sportchefen Tobias Persson.

Klubben gick under förra vintern igenom en ekonomisk kris där det var nära en konkurs. Men man klarade sig och nya rustar man för framtiden.

- Det som är viktigt att jobba med är vårat framtida visionsarbete. Man pratar mycket om att nå SHL men på något vis gäller det att skapa en vision som är tydlig och om vad man vill jobba med i framtiden.

Tanken är också att man ska ha en spelidé som funkar som en röd tråd genom alla lag. Från ungdomslagen till A-laget.

Ett lag som fick det riktigt tungt när ekonomin var som sämst var damlaget som till sist räddades av en sponsor. Hur det ska jobbas med damlaget i framtiden vet han inte än.

- Jag har lite för dålig inblick för att kommentera damlagsverksamheten. Jag har inte varit insatt i den tidigare och är inte det än, så svårt att kommentera när jag inte har alla korten på bordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".