Niklas Busch Thor med sonen Birger. Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio
Niklas Busch Thor med sonen Birger. Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio

Epilepsi har påverkat Busch Thor under säsongen

1:21 min

Trots den framgångsrika säsongen i Sirius, och att ha blivit pappa, så har allt inte varit rosenrött för lagkapten Niklas Busch Thor. Nu berättar han om det sjukdomsfyllda året.

– Jag var i bra form precis när säsongen skulle börja. Sen fick jag först hjärtflimmer i början av april, och sedan en ledbandsskada, som gjorde att jag var borta från spel i fyra månader.

Men det stannade inte med det här för Niklas Busch Thor:

– Jag fick också diagnosen epilepsi. Jag har fått anfall, mediciner, körförbud och så vidare. Jag har till och med haft det svårt att ta mig till träningarna. Det har varit en jättetung säsong för mig.

Trots lagets framgång och babylycka på det privata planet så har det gått trögt för Busch Thor. Och i gårdagens avslutande match var han till och med bänkad.

– Sedan jag kom tillbaka har jag inte kommit upp på den nivån som jag hade innan allt det här, sammanfattar Niklas Busch Thor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista