Besvikna spelare i Sirius dam får ny tränare på måndag

4:10 min

Under den senaste tiden har många spelare i Sirius damlag varit besvikna. Besvikna över att tränaren Olof Unogård fått lämna sin post och över att de känner sig illa behandlade av klubben.

Sirius damer gjorde en minst sagt bra säsong i Elitettan. De slutade på en fin sjätteplats och höll sig i toppen i princip hela året.

Inför säsongen kom Olof Unogård till laget och tog över tränarrollen. Något spelarna i laget va nöjda med.

Trots det fick inte Unogård förlängt med klubben och spelarna i laget fick aldrig något svar på varför. Något som retat upp laget som känner sig illa behandlade av Sirius som förening.

Så här säger Sirius ordförande Ove Sjöblom om kritiken från spelarna:

- Jag tycker i grund och botten att den här kritiken är väldigt orättvis med tanke på hur mycket vi har satsat på vår damfotboll i förhållande till andra föreningar. Jag tycker att mycket av det här är obefogat.

Men spelarna menar att det inte är obefogat. Jag har pratat med flera spelare under dagen som alla är eniga: Dom har inte fått någon förklaring på varför Unogård inte fick fortsätta som tränare. Dom är väldigt besvikna på Sirius.

- Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga annat än att vi har ju som arbetsgivare gjort en bedömning av vad som är bäst för föreningen i det här läget och på grund av de sammarbetssvårigheter vi hade med Olof Unogård så bedömde vi att det här var det bästa beslutet för föreningen, säger Sjöblom.

- Vi har ju redovisat att det här är skälet till att vi inte förlänger med Unogård men det har vi ju diskuterat med honom och inte i storgrupp med spelarna, fortsätter han.

Spelare som har lämnat Sirius och spelar nu med andra klubbar, menar att skillnaden är stor på hur damlagen respekteras i olika föreningar. I Sirius pratas det mycket om att damerna ska få mycket inflytande - ett löfte som spelarna inte tycker uppfylls.

Träningarna skulle enligt spelarna börjat under denna vecka, men så har det inte blivit. Eftersom dom stått utan tränare har dom fått vara lediga, men på måndag kommer en ny tränare att presenteras.

- Ja, det är förhoppningen och jag kan med ganska stor säkerhet säga att det kommer att bli fallet.

Kan du säga redan nu vem det kommer att bli?

- Nej, det kan jag inte.