Uppsalabon Malin jobbar i Paris: Många av mina vänner känner någon som drabbats

1:19 min

En stark känsla av att inte vilja vara rädda, men också en tryckt stämning. Så beskriver Uppsalabon Malin Nilsson stämningen den första vardagen efter helgens attacker i Paris. 

Uppsalabon Malin Nilsson bor och jobbar i Paris, och är en av dem som nu går tillbaka till en vardag såhär måndagen efter helgens attacker.

- Många kommer nog försöka göra det här till en så vanlig måndag som möjligt, för att visa att livet går vidare, säger hon. 

Hur var det att följa händelserna på så nära håll?

- Fruktansvärt. Jag var på ett av ställena som blev beskjutna fredagen före, och har varit på konsert på Bataclan. Det blir väldigt tydligt, det är precis på ställen jag brukar gå ut på helgerna. 

Kommer man våga gå ut på de här ställena?

- Jag tror faktiskt det, jag tror att det finns en stark känsla av att inte vara rädda, och låta dem vinna genom att vara rädda. Det är det ställe i Paris där det finns flest barer och uteliv, så jag tror att människor kommer att vilja röra sig tillbaka dit. Men det har varit tryckt stämning. Många av mina vänner har på något sätt känt någon som drabbats eller skadats.