Kommunalrådet Caroline Andersson (S) i Uppsala
1 av 2
Kommunalrådet Caroline Andersson (S) i Uppsala
Elever på Kvarngärdesskolan. Foto: Ulla de Verdier/Sveriges Radio
2 av 2
Elever på Kvarngärdesskolan. Foto: Ulla de Verdier/Sveriges Radio

Ändrade planer för skolflytten i Uppsala

"Vi har hittat en lösning"
3:41 min

Alla de tvåspråkiga klasserna på Kvarngärdesskolan i Uppsala får gå kvar på skolan även nästa höst. Det var beskedet från kommunen på ett möte nu på eftermiddagen.

- Vi har hittat en lösning här som innebär att vi både kan breda plats för yngre barn samtidigt som Blic-eleverna kan använda lokalerna på ett flexibelt sätt, säger Caroline Andersson, ordförande i utbildningsnämnden i Uppsala. 

Alla tvåspråkiga klasser, så kallade Blic, får alltså hålla ihop och gå på Kvarngärdesskolan. Men skolan kommer att hyra lokaler på Gränsbyskolan för vissa lektioner.

- Vi här är otroligt nöjda, vi håller ihop från F-9 och alla lärare vill stanna, säger åttondeklassaren Felix Pekar till P4 Uppland.

Under eftermiddagen och kvällen hålls möten på Kvarngärdesskolan och Almtunaskolan där kommunen ska informera barn och föräldrar om planerna för grundskolan.

Enligt förslaget som lagts fram ska äldre elever byta skolor för att ge plats åt nya förskoleklasser nästa höst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".