Richard Malmström (MP) och Therez Olsson (M). Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio
1 av 2
Richard Malmström (MP) och Therez Olsson (M). Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio
Det överfulla parkeringsgaraget vid Akademiska sjukhuset. Foto: Mårten Nilsson/Sveriges Radio
2 av 2
Det överfulla parkeringsgaraget vid Akademiska sjukhuset. Foto: Mårten Nilsson/Sveriges Radio

Politikerna oense i parkeringsfrågan

"Vi är oroliga för att arenan inte kommer kunna ha den kapacitet vi vill"
1:08 min

Moderaternas Therez Olsson och miljöpartiets Rickard Malmström har olika syn på hur parkeringsfrågan ska lösas.

Efter att det nya parkeringshuset på Akademiska sjukhuset i Uppsala redan visat sig vara trångt vissa tider på dagen, så skärper den borgerliga alliansen kraven på att Uppsala kommun ska utreda ett nytt parkeringsgarage vid Studenternas idrottsplats.

Trängseln i p-huset på Akademiska visar att idrottspubliken inte kan räkna med att få plats där efter att Studenternas byggts om, utan ett nytt p-garage bör utredas, anser Moderaternas oppositionsråd Therez Olsson.

– "Vi är oroliga för att arenan inte kommer kunna ha den kapacitet som vi vill. Vi ska ha plats för 8000 personer, och alla kommer inte åka kollektivt, utan åka bil. Och var ska de stå, säger Therez Olsson.

Men något parkeringsgarage vid nya Studenternas kommer det inte att bli, det säger Miljöpartiets kommunalråd Rickard Malmström. Idrottspubliken måste ta sig till arenan med kollektivtrafiken, förutom funktionshindrade, säger han.

– Det går inte att få ekonomi i ett parkeringshus i det här läget. Vi kommer att ta fram en detaljplanen för området, och den kommer att lösa hela trafiksituationen Det kommer att bli en modern lösning, som kommer att fungera utan att tjocka igen hela stan med biltrafik, säger Rickard Malmström.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".