Amanda Delgado Johansson med VM-guldet i innebandy. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Amanda Delgado Johansson med VM-guldet i innebandy. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Färska världsmästaren om straffavgörandet: Jag skakade

"Jag försökte spela att jag inte var så nervös"
3:27 min

Hon var till synes iskall och satte den avgörande straffen i VM-finalen i innebandy mot Finland. Amanda Delgado Johansson kom till oss för att visa upp guldet och prata om nerverna.

– Jag försökte spela att jag inte var så nervös, men jag skakar i stort sett. Men jag hinner tänka "du har ingenting att förlora". Det var skönt att jag satte den. Hade det slutat åt andra hållet så hade jag haft ett par sömnlösa nätter framför mig, säger Amanda Delgado Johansson, sådär 38 timmar efter VM-guldet.

Den 20-åriga världsmästaren fick lägga två straffar i finaldramat, som slutade 5-4 till Sverige mot Finland. Hon satte båda två, den första när Sverige var i ett prekärt läge, den andra innebar att hon säkrade guldet.

Vad gör du av medaljen då?

– Den får nog hängas upp. Det är den väl värd. JVM-guldet från tidigare hänger på fönsterhandtaget, jag får väl byta ut den mot den här medaljen, säger Delgado Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".